Tysse har oppgradert flere båthengere – Se hva som er nytt!

Gled deg over LED-lys og justerbare surrefester for modeller som tar 20 fots båter og oppover samt relansering av populære 6105 med brems. Les mer her!

Fordeler med LED-lys

– Du har alltid kunnet kjøpe LED-lys som ekstrautstyr til Tysses tilhengere, men nå innfører vi dette som standard på storfavoritten 6257 og andre modeller som tar 20 fots båter og større, forteller Kåre Stokken, salgssjef i Tysse.

Fordelen med LED-lys er at de er helt tette, så det er ingen fare for vanninntrenging som kan føre til dårlig kontakt og korrosjonsskader. Derfor har de lengre levetid og du slipper å tenke på vedlikeholdskostnader på lyktene.

– LED-lys er beskyttet mot veisalt, vann i veibanen og nedbør. Båthengere er mer i kontakt med vann, blant annet fordi de blir utsatt for vann som drypper fra båten etter den er dratt opp, sier Kåre.

Regulerbare surrefester for bedre tilpassing

 

Formen på båter kan variere mye og derfor får du nå regulerbare surrefester som oppgradering på båthengerne som tar 20 fots båter og større. Dette kommer i tillegg til LED-lysene.

 

Det en stor fordel å kunne justere plasseringen av surrefestene på hengeren slik at du får en optimal stropping av båten. Øyefestet kan plasseres der du trenger den og er konstruert slik at den låser seg helt når du skrur den til. Den er like trygg som faste surrefester.

Salgssjef i Tysse, Kåre Stokken

Visste du at...

...båthenger 6257 ble kåret til “beste kjøp” i båtmagasinet Båtliv

Brems på båthenger 6105

Båthengeren 6105 er beregnet på båter opptil 17 fot og 530 kilo. Det er en stødig tilhenger med selvjusterende vugge som justeres automatisk etter formen på båten. Hengeren ble oppgradert med brems i fjor høst etter å ha eksistert uten i flere år, ble svært godt mottatt i markedet og solgte over forventning.

– Når henger med last overstiger 300 kilo, kan du maksimalt kjøre 60 km/t hvis ikke du har brems på tilhengeren. Nå, med oppgraderingen, kan du laste båten din på 6105-hengeren og legge ut på veien i 80 km/t, noe vi ser at gleder mange småbåteiere, sier Kåre og smiler.

En annen fordel med brems på hengeren er at du kan sette på håndbrekket ved opphaling og sjøsetting av båt for en ekstra sikkerhet. I tillegg er tilhenger med brems det tryggeste valget fordi hengeren vil hjelpe til ved eventuell bråbremsing, og redusere stopplengden i forhold til en ubremst tilhenger.

Tilhengeren har utsvingbare lykter og du kan velge LED-lys som ekstrautstyr ved kjøp. Den har faste surrefester fordi det er mindre variasjoner på mindre båter og derfor lett å bruke.

Forbered deg på båtsesongen og kom deg ut på vannet!

Om ikke du allerede har henger til båten, kan du gå gjennom lengde og bredde på båten og aktuell vekt. Vær obs på at noen leverandører kun opplyser om tørrvekt uten motor, så du må inkludere utstyr som anker og liknende. Husk også at plastbåter trekker vann over tid, og vil ha en høyere vekt enn oppgitt av produsent.

– Ta med informasjonen om båten din til nærmeste forhandler og få råd om riktig båthengermodell. Formen på kjølen kan også være noe å ta hensyn til i valg av vuggeløsning. Det finnes ekstrautstyr for det meste, så ikke uro deg, betrygger Kåre.

LES MER: Finn riktig båthenger

 

Dersom du har båthenger, bør du gå over den og se at alt fungerer, bremser som lys. Vurder om den skal på service. Våren er et godt tidspunkt for å ta den årlige, anbefalte sjekken. Da har ofte hengeren stått en stund.

– Du vil ikke risikere å få en bot for manglende lys, men aller viktigst er det å sjekke hengeren med tanke på din egen og andres sikkerhet på veien, sier Kåre.

LES MER: Slik bruker du din Tysse båthenger

 Kontakt din nærmeste Tysse-forhandler hvis du har spørsmål om båthengere!

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring