Om Tysse

Starten på et eventyr

Tysse Mekaniske Verksted AS ble etablert i 1964 av gründer Bertin Kåre Tysse i sin egen hjembygd Tysse på Osterøy. I begynnelsen var det diverse sveisearbeid som bleutført, før en starta med produksjon av stålrørstiger. Produksjon i ukene, og salg i helgene var et fast mønster de første årene. Flaggstenger og tørkestativ ble nye produkt som kom til i porteføljen, før forbrenningsovner og vedkappsag ble produsert fra rundt 1970. Vedkappsagen vart et svært populært produkt som vart produsert av Tysse helt frem til 2000-tallet. 

Produksjon av tilhengere

I 1972 startet Tysse Mekaniske Verksted AS opp med produksjon av tilhengere, og som er hovedprodukt til bedriften i dag. I starten var det to tilhengermodeller, Type 2 og Type 4 som begge ble levert uten brems og ble solgt direkte fra fabrikken på Tyssebotnen. Økt etterspørsel gjorde det nødvendige med tiltak i salgsapparatet og midt på 80-talet var det etablert forhandlere over hele Norge. I dag har Tysse ca. 150 forhandler fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør som sitter på en svært god kunnskap knyttet til Tysse sine tilhengere. I dag er modellutvalget innberegnet vektklasser og kassestørrelser på flere hundre modeller.

Når du skal flytte fra hus og hytte kjem Tysse til nytte

Slagordsforslag fra 1994

Lokalisering av bedriften

Etter at bedriften ble etablert i 1964, var det stadig utvikling og behovet for større fabrikklokale og uteområde måtte vurderes i takt med økt produksjon og omsetning. I 1979 ble det tilrettelagt for nytt industriområde bare noen hundre meter fra der bedriften startet, og Bertin Kåre Tysse fikk bygd en ny fabrikk på 1800m2. Det har vært mange byggetrinn etter dette på Tysse frem til dagens moderne og fremtidsrettede fabrikk på 13000m2. Tysse har i dag en av Skandinavias mest moderne maskinpark innenfor tynnplatebearbeiding.  

I nord og sør etter Tysse dei spør

Slagordsforslag fra 1994

Tysse har i en årrekke vært leverandør av tilhengere til blant annet Forsvaret og Politiet hvor vi har inngått store kontrakter med et stort antall hengere. Vi er stolt av å bli valgt som hoffleverandør blant mange store og tunge brukere av tilhengere.  

Tysse har fokus på innovasjon og utvikling, hvor brukervennlighet, sikkerhet og holdbarhet er viktige faktorer. Tilbakemeldinger fra forhandlere og kunder er viktig for å levere et produkt som markedet etterspør. 

 

Du er trygg når du har Tyssetilhenger bak din rygg

Slagordsforslag fra 1994

50 år med tilhengerproduksjon på Tysse

Tysse feirer 50 år med tilhengerproduksjon i 2022 og det er med stolthet vi sier at vi lager tilhenger av norsk kvalitet, og at vi er Norges største produsent av tilhengere.  

 

Eg må jo vera stolt. Ein er altfor negativ om ein ikkje er stolt!

Gründer Bertin Kåre Tysse, 2009