Utstyret som gir tilhengeren det lille ekstra

Det finnes mye ekstrautstyr man kan utstyre tilhengeren sin med, men hva trenger man egentlig? Og hva velger de fleste?

- Hva man trenger kommer selvsagt an på hva man skal bruke tilhengeren til, men det er noe utstyr som de aller fleste velger uansett hvilken tilhenger og hvilken bruk de skal ha, forteller selger hos Tysse, Stian Løklingholm.

Oppbevaring av stropper, vognkort og tyverilås

Utstyrskasse er noe han trekker frem som ekstra populært.

- Den er veldig praktisk til oppbevaring av for eksempel jekkestropper, kabler og vognkort. Da har man det alltid med seg, og det oppbevares på en trygg plass, forteller han. Utstyrskassen kan låses med en hengelås. 

Tyverilås til kulekobling er også noe som anbefales, uansett hvilken bruk tilhengeren er til. Den gjør at du kan låse tilhengeren der den står, så slipper du å bekymre deg for tilhengeren. Denne er også fin å oppbevare i utstyrskassen når du benytter tilhengeren. 

Det finnes også ekstrautstyr som gjør at tilhengeren holder seg i god stand lengst mulig.

- Presenning er lurt både når man skal frakte ting og man vil at det skal holde seg tørt, men også for å ta best mulig vare på tilhengeren når den ikke er i bruk. Bruker man presenning på den da, helst med bøyler under slik at ikke vann og løv samler seg i den, forteller Løklingholm.

Om man skulle ha behov for større volum i tilhengeren, finnes det gode løsninger for dette.

- Med påbyggingskarmer får man doblet volumet i tilhengeren. Har man en tilhenger med 35 cm høye karmer, kan man bygge på med 35 cm til, og få 70 cm høye karmer til sammen.

Skal man frakte en del hageavfall kan netting være en god investering.

- Hageavfall har ofte stort volum og lite vekt. Da er netting er lur løsning for å få fraktet mer på en trygg måte, sier Løklingholm.

Flatt lokk med muligheter for takmontering

Stian trekker også fram parkeringskloss, som gjør at du ikke trenger å la tilhengeren stå med bremsen på over lengre tid, og ønsker du å skille deg ut litt fra naboens tilhenger er aluminiumfelger noe som gjør det lille ekstra på utseendet.  

Til slutt spør vi selgeren om det finnes noe ekstrautstyr som er nyttig, men som mange ikke vet om.

- Flatt lokk med rails til tilhengeren er noe som er relativt nytt. De gjør at tilhengeren blir ypperlig til å frakte sykler, kajakker og andre ting man ellers ville hatt på taket. Da er de lettere tilgjengelig, i tillegg til at lokket kan vippes opp, og det store lasterommet man får inne i tilhengeren er fortsatt lett tilgjengelig, tipser Løklingholm.

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring