Vanskelig å velge tilhenger? Her er noen tips

Vi har samlet våre beste tips til deg som ønsker det ny tilhenger, eller om du allerede kan stolt vise frem en Tysse henger i garasjen så har vi selvfølgelig noen tips på ekstrautstyr som vil gi tilhengeren ditt et ekstra løft også.

6217FS35-Bymiljo-(1).jpg

Beste hengeren til den med førerkort klasse B

Tysse har en rekke hengere som kan kjøres med førerkort klasse B, og vår erfaring er at det er svært mange som kan kjøre tilhenger med totalvekt 1300kg med sertifikat B. En av våre bestselgere i denne vektklasse er modell 6217 *

*) Sjekk uansett tilhengerkalkulatoren hos Statens Vegvesen for å sjekke akkurat hva du har lov å kjøre med din bil og ditt sertifikat

Beste hengeren til hage-fantasten

En henger er til stor hjelp for den som bruker mye tid i hagen. Bortkjøring av hageavfall, transport av jord, planter og hageutstyr blir mye kjekkere med en Tysse 6177 på laget.

Beste hengeren til Elbil-sjåføren

Flere og flere el-biler kommer med hengerfeste. Vår fritidshenger 6152 er den ideelle match til Tesla 3 med sin totalvekt på 900kg. Har du begrensninger knyttet til vekt på 750kg har vi flere gunstige modeller i denne vektklassen også, som f.eksempel modell 6151


Beste hengeren til Hjemmefikseren

Byggeprosjekter og oppussing hjemme blir enklere og mer effektivt når du selv kan transportere materiale og kjøre vekk avfall akkurat når du selv ønsker. Våre bestselgere til hjemmefikseren har i år fått en kraftig oppgradering med flere forbedringer. Innfelte karmlåser som er svært enkle å betjene og enda flere surrefester for sikring av last. Hvem kjenner seg ikke igjen i å sikte og prøve å treffe alle hengslene når karmen skal settes på igjen? Dette er ikke lengre en problemstilling når du velger en av våre modeler i NFH-serien. For eksempel  henger 6301NFH! Den har nye solide hengsler i rustfritt materiale som har et spor i delen som er montert på tilhengeren. Karmen legges enkelt ned i dette sporet og føres på plass. Så enkelt, så genialt.

 

Blogg/1080x1080-NFH-Hengsler-1.jpg

Beste hengeren til skolekorpset

Transport av instrumenter, noter og notestativ tar plass. Med en Tysse skaphenger frakter du det mest verdifulle til et skolekorps tørt fra konsert til konsert. Store flater på skapet til å selge reklameplass får du også med på kjøpet. Sjekk ut vår bestselger modell 6221

Beste hengeren til den tøffeste karen

Tysse XTREME – for ekstra røff, profesjonell bruk. Tipphenger til å kjøre grus og stein, maskinhenger til å frakte minigraver eller andre maskiner, eller en varehenger som kan brukes til de fleste behov som skulle oppstå i løpet av en arbeidsdag. Med XTREME-serien på plass til jul kan du kjøre både pakker og juletre på plass til hele nabolaget i god tid før julen ringes inn. Se hele vår XTREME serie her

Beste hengeren til båtentusiasten

Tysse båthenger 6257 med selvjusterende vugger. Kåret til beste kjøp i stor båthengertest og fikk betegnelsen “minimalistisk kjempe”. Enkel og sikker sjøsetting og opptrekk av din båt, gjør at båtturen blir akkurat den avslappende turen som du hadde planlagt.

Beste hengeren til rallykongen

Wow! Finnes det flottere tilhenger til å frakte din bil? Vår stolthet 6372 med elegante løsninger, gode funksjoner og styling i form av aluminiumsfelger og LED lys har gjort at dette raskt har blitt en favoritt blant våre bilhengere.

Ekstrautstyr til din Tysse tilhenger

Det finnes et stort utvalg av ekstrautstyr til din Tysse tilhenger. På våre nettsider finner du tilhørende ekstrautstyr når du klikker deg inn på aktuell tilhengermodell 

 • Påbygningskarmer dobler volumet i kassen. Fleksibelt med enkel på- og av-montering.
 • Presenning holder lasten din tørr og i tillegg holder kassen ren, noe som igjen forlenger levetiden på din tilhenger. Du kan gjerne i tillegg montere innvendige bøyler for å unngå at det dannes et basseng på presenningen i regnvær. Dette vil også være med på å øke levetiden på din presenning.
 • Tyverilås er en billig forsikring til hengeren din. Tenk så praktisk det er å kunne låse tilhengeren din der den står, så du ikke trenger å bekymre deg for tilhengeren hvis du tar deg en uplanlagt pause!
 • Jekkestropper er nødvendig for forsvarlig sikring av lasten.
 • Utstyrskasse til å montere under tilhengeren er en favoritt blant Tysse-eierne. Oppi den kan du ha stropper, arbeidshansker og litt verktøy. Da vet du at det alltid er med!
 • Lokk finnes i flere utgaver, fra flate aluminiumslokk til høye plastlokk og aluminiumslokk. De høye lokkene foretrekkes av de som trenger høy innvendig lastehøyde, for eksempel hvis du bruker hengeren din som garasje for scooterhengeren din. Flatt aluminiumslokk er perfekt å kombinere med Thule takrails og gjør det enkelt å transportere sykkel, kano og liknende.
 • Økt karmhøyde: Tilhenger leveres standard med 35 cm karmhøyde men kan også bestilles med 50 cm karmhøyde om en ønsker noe større kassevolum
 • LED-lys er vanntette og gir tilhenger en tøffere look, gjerne i kombinasjon med Aluminiumsfelger
Tysse tilhenger med påbygningskarmer som gir kasse med stort volum.

Ekstrautstyr til båthengere

 • Jekkestropper er veldig praktisk når du skal frakte båten din. Båten skal alltid stroppes når den skal fraktes, ellers kan det oppstå farlige situasjoner. Tysse anbefaler to stropper foran og to stropper bak. Hver stropp festes fra båten og ned i hengeren, uavhengig av hverandre. Stroppene framme skal peke bakover.
 • Reservehjul er kjekt å ha hvis du skulle være så uheldig at du punkterer. Da redder du situasjonen raskt og kommer deg videre!
 • Tyverilås er en billig forsikring. Praktisk enten du oppbevarer båten på gårdsplassen din eller du har med båten på ferie.
 • Surrefester: Ekstra surrefester som kan plasseres akkurat der du trenger disse tilpasset din båt.
 • LED-lys er vanntette og dermed ekstra praktisk i fuktig miljø.
 • Aluminiumsfelger sørger for at båthengeren din er stiligere enn naboens.