Bygge terrasse? Dette bør du tenke på!

Det er høysesong for terrassebygging. Med mer tid til overs
kan du endelig ruste opp uteområdet hjemme eller på hytta.
Her får du tips til frakting av materialer og sikring av last!

Hos byggevarehandelen Byggtorget Bergan Bygg merker de stor pågang allerede fra påsketider av. Folk skal bygge terrasse, male hus og pusse opp både inne og ute. Materialenede de trenger blir i svært stor grad tansportert av kunden selv i en tilhenger.

– Her får du hjelp til å finne ut hvor mye du kan laste på hengeren, vi pakker varene og hjelper til med å laste varene opp på hengeren din og tilpasse balansepunktet, sier Jarle Vambeseth hos Bergan Bygg.

Har du kontroll på hvor mye du kan frakte? Sjekk huskelisten før du legger ut på veien med tung last!

 

Blogg/DSC09544.jpg
  • Ha kontroll på hvor mye vekt du kan frakte på hengeren din. Ditt førerkort og vognkort vil gi deg svar på dette eller du kan spørre din Tysse-forhandler om dette og alt annet som angår tilhengerbruk. Det er farlig å kjøre med for tung last eller baktung henger fordi det påvirker kjøreegenskapene. Sørg for at lastens tyngdepunkt er rett plassert slik at kuletrykket blir riktig.

  • Bruk solide stropper. Har du gamle og slitte stropper skal disse ikke knytes for gjenbruk men kastes og vi anbefaler at du anskaffer de slitesterke stroppene fra Tysse Vekten av usikret last gir 24 ganger økning av utgangsvekt ved bråstopp eller kollisjon og kan indirekte og direkte skape trafikkulykker med alvorlig følge for deg, dine passasjerer og andre møtende trafikanter.

  • Stikker lasten ut bak må du merke den ytterst med en anordning med rød og hvit farge og fra alle sider som plasseres slik at det vises godt på 150 meters avstand. Det røde materialet skal være lysreflekterende. . Alt som stikker mer enn 50 cm ut fra planet må merkes, og lasten din kan uansett ikke stikke mer enn 1 meter ut bakover; dette for å unngå å treffe andre trafikanter eller kjøretøy.

  • Gå rundt hengeren etter tilkobling og sjekk den tekniske tilstand med dekktrykk, lys, bremser og skader forøvrig. Se til at tilhengeren har gått i lås, at håndbrems er av, støttehjul er sveivet helt opp og lysledning er satt godt i kontakten.

Vi ønsker deg en god tur fylt med mestringsfølelse og trygghet for alle!

Blogg/DSC09555.jpg