Branntilhenger med helikopterløft

Under storbrannen på Sotra i juni 2021 fikk Olav Hauge idèen om å bygge en branntilhenger med helikopterløft. Ønsket var å gi denne i gave til Øygarden Brann og Redning, for økt beredskap og et verktøy for å komme raskest mulig i gang med slukking av brann i skog og mark eller til hytter som ligger vekk fra kjørbar vei.

Ildsjelen og oppfinneren

Olav Hauge er for mange i Øygarden kjent for å være den serviceinnstilte og alltid løsningsorienterte selgeren av blant annet Tysse-tilhengere hos Sotra Bil. Olav startet med salg av Tysse tilhengere tilbake i 1987, og selv om Olav nå er pensjonist har han ikke sluttet med å pønske ut de gode ideene. Det er den ferdige branntilhengeren et godt og synlig bevis på!

- Det er ikke få timer som er lagt ned i arbeid på denne tilhengeren. Alt fra produksjon av deler til helikopterløft til innredning, slik at alt utstyr har sin plass i tilhengeren forteller Hauge.

 

Jeg er oppriktig stolt i dag når jeg nå kan gi denne tilhengeren i gave til Øygarden Brann og Redning

Olav Hauge

Flyvende verktøykasse

Tilhengeren er beregnet for å kunne flys ut til en brannsituasjon med helikopter, eller at den kan kjøres på ordinær måte så langt det lar seg gjøre med en utrykningsbil. Skulle det oppstå brann, er tilhengeren til enhver tid pakket og klar med tilpasset utstyr som er lett å håndtere for å få med seg ut i terrenget. 

Tilhengeren er utstyrt med 1100m vannslange, 4 vannpumper, pisker til å slukke gressbrann, redningsvester, førstehjelpsutstyr, sekker med vanntank og håndpumpe, og mye, mye mer. 

Jan Gaute Haug, Branningeniør i Øygarden Brann og Redning er svært glad for gaven, og takker Olav for tilhengeren som de nå har mottatt. 

- Dette vil være en verktøykasse for oss i Brann og Redning, som kan bidra til at vi lettere kommer ut i terrenget med nødvendig utstyr for å slukke en eventuell brann. Vi kan bære med oss utstyret eller fly hele hengeren direkte ut i skog og mark. Alt innhold i tilhenger er så gjennomført, så det er en komplett verktøykasse avslutter Jan Gaute Haug. 

 

Rune Hagebø smiler for fotografen på verkstedet på Tysse.

 

 

– Jeg har lagt ned mye arbeid, men er svært takknemlig og glad for alle de flotte bedriftene som har vært med å sponse slik at jeg har fått realisert denne brannhengeneren. 

sier en alltid like engasjert Olav Hauge