En ekstremt høy standard

– Kundene er villig til å betale mer for kvalitet. De vil ha vekk irritasjonsmomenter og minimere stopp som gir tapt inntekt.

Det sier Gisle Låstad. Han er salgssjef i Tysse, som i en mannsalder har produsert tilhengere. Men for hjørnesteinsbedriften på Tysse har det ikke handlet om å finne en formel, for så å holde seg til den.

 

Dagens proffhengere er helt annerledes enn for tjue år siden. Det handler om konstant produktutvikling. Om å hele tiden lytte til markedet, og forbedre egne produkter basert på brukernes tilbakemeldinger.

Stokken tror at de har lykkes såpass bra, nettopp fordi de som en lokal norsk bedrift er lydhøre og tett på.

– Det er en av de store styrkene våre. Vi har så kort vei til brukeren, og kan snu oss relativt raskt, sier han.

For å minimere problem med korrosjon, slitasje og fare for inntrengning av vann og støv er rustfrie bremsevaiere standard i tillegg til et vanntett system med LED-lys på alle hengere. Det reduserer risikoen for feil i lys eller dårlig kontakt

Salgssjef, Gisle Låstad

Ekstrautstyr som standard

I dag har Tysse en fyldig produktkatalog. Men dette skal handle om det råeste produktet vi har: XTREME-serien.
Salgssjefen er ikke vanskelig å få i tale på spørsmål om hva som skiller XTREME-tilhengerne fra øvrige. Det som er standard her, er gjerne ekstrautstyr på andre modeller og merker – om det er så vel. I XTREME-serien finner du både vare-, maskin- og tipphengere.

Vi kan komme tilbake til hva som skiller dem på utstyrsfronten. Først fire fellesnevnere:

Det patenterte bladfjæringssystemet øker komforten ved å redusere støy og vibrasjon. Alle sammenføyninger skal leveres støysvake. Eksempelvis er de nedleggbare karmene utstyrt med justerbare karmlåser. De terser du fast for å unngå bevegelse og støy i karmer og hjørnestolper. Jo mer du bruker hengeren, desto mer vil du sette pris på dette. Det reduserer slitasje på både bruker og henger.

– Vibrasjoner og støy vil forplante seg til bilen og kan være til sjenanse, men all vibrasjon er et tegn på at du har belastning som over tid kan føre til utmatting og skade på hengeren, forklarer Låstad.

For å minimere problem med korrosjon, slitasje og fare for inntrengning av vann og støv er rustfrie bremsevaiere standard.

Et vanntett system med LED-lys på alle hengere.

– Det reduserer risikoen for feil i lys eller dårlig kontakt, påpeker salgssjefen.

Akslinger i massivt stål gir økt sikkerhet for gjennomrusting, og forlenger levetiden. Nedfelte surreløkker i stål holder innfestingen bedre enn om det er festet pi finér.

– Med en massiv aksling vet vi at vi ikke får problem med gjennomrusting og akslingen er jo en del av den bærende konstruksjonen i en henger, påpeker han.

Skreddersydd for oppgavene

XTREME-hengerne kommer som nevnt i tre hovedkategorier. Hver med helt spesifikke behov, som Tysse har tenkt på og tilpasset:

Maskinhenger XTREME

Maskinhengeren har aludørk over 18mm finèr som standard, og så lav oppkjøringsvinkel som mulig på baklem. Skuffehvileren er integrert i forkarm for ekstra styrke. Tette karmer rundt gjør at den også kan benyttes som er varehenger. Ikke minst er det plenty med festemuligheter.

– Den har ekstra surreløkker rundt kanten på sidene. En minimaskin kan fort veie 2,5tonn og tilgang til nok surreløkker er viktig for brukerne. Det kan egentlig aldri bli nok av dem, sier Låstad.

Varehenger XTREME

På Varehengeren kan du legge ned, eller at av karmene. Den har en kraftig stålprofil som tåler juling når du skal lesse på og av hengeren sideveis, for eksempel med truck.

– Varehengere leveres nå også med aluminiumsdørk som standard, og det er heller ingen vinkelprofil rundt bunnplaten som gir en oppkant som kan være til hinder ved av- og pålossing. En unngår også utfordringer med at en slik kant kan skape store vannsamlinger i bunn på tilhenger, forklarer Låstad.

Tipphenger XTREME

Tipphengeren har 55 grader tippvinkel og en stålbunn med svært høy strekkfasthet som tåler mye juling. Helt glatte sidevegger uten midstolper og den glatte stålbunnen muliggjør effektiv tømming.

– Rammekonstruksjon er veldig kraftig. Med tanke på at det er en tipphenger som får veldig stor påkjenning når du tipper med last. Tippsylinderen er overdimensjonert for raskere bevegelse og lengre levetid, sier Låstad

Vurderer du å anskaffe Tysse Xtreme?