Forsikring på tilhenger

Alt du bør vite om tilhengerforsikring.

Har du en kostbar henger, eller bruker den ofte? Da bør du vurdere en kaskoforsikring på Tysse-hengeren din, forteller forebyggelsesekspert i Tryg forsikring.

Når du har en henger på slep, er den forsikret gjennom bilens ansvarsforsikring. Det vil si at dersom du påfører andre skade med hengeren, er du forsikret. Det samme gjelder om andre kjører i deg.

Men har du tenkt på følgende?

– Det blir fort dyrt, men ikke minst veldig kjedelig om andre har gjort hærverk på hengeren din, eller i verste fall stjeler hengeren. Med vanlig ansvarsforsikring får du ikke erstattet noe ved tyveri og hærverk, sier forebyggelsesekspert i Tryg forsikring, Øyvind Diesen Setnes.

Om tilhengeren skulle få skade ved utforkjøring eller i en velt, vil dette heller ikke være dekket i ansvarsforsikring. 

Proffbrukere og de som er glad i hengeren sin bør forsikre.

Men det finnes løsninger som kan gjøre hverdagen din bedre – om noe skulle skje med hengeren din, forteller forebyggelsesekspert Øyvind Diesen Setnes i Tryg forsikring. Nemlig egen tilhengerforsikring. 

- Vi får en del henvendelser gjennom året fra kunder som ikke har fått med seg at tilhengeren kan kaskoforsikres, sier Setnes.Det er få som tegner egen kasko-forsikring på de billigste hengerne. Men er du proff-bruker, eller er veldig fornøyd med en kostbar Tysse-henger, for eksempel, bør du vurdere en kaskoforsikring, sier Setnes.

Sjekk de ulike selskapene

Det er alltid lurt å sjekke de ulike forsikringsselskapene for gode tilbud. Har du flere forsikringer hos et selskap får man ofte en samlerabatt. Flere av forsikringsselskapene tilbyr egen tilhengerforsikring

En tilhengerforsikring er en rimelig forsikring. Jeg anbefaler alle som har proffhengere, eller som ikke har råd til uventede ulykker og skader på hengeren sin, å kontakte sitt forsikringsselskap for å få et godt tilbud, sier Setnes.

Dette dekker som regen en kasko-forsikring på bilhenger:

  • Brann
  • Tyveri eller tyveriforsøk
  • Hærverk
  • Sammenstøt
  • Utforkjøring
  • Velting
  • Tyveri
  • Dekker tyveri og forsøk på tyveri av tilhengeren.
  • Egenandel varierer så dette kan være greit å sjekke med ditt forsikringsselskap

Lenker til forsikringsselskap som tilbyr forsikring på din tilhenger

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks Statistikk og markedsføring