Kjøpe tilhenger?

Guide til Tysse sin mest populære varehengere.

Denne guiden er for deg som skal kjøpe din første henger og trenger en innføring i hva du har å velge mellom. Tysses tilhengere kommer i ulik størrelse og utførelse, med og uten brems, tippfunksjon og nedfellbare sidekarmer. Bli bedre kjent med bestselgerne!

 

Tilhenger FRITID uten bremser – de rimeligste modellene

En tilhenger uten bremser passer for deg som vil ha en billigst mulig henger og ikke trenger å frakte ting over lange avstander. Førerkortklasse B er tilstrekkelig.

Uten brems er maksimal tillatt totalvekt på henger og last 750 kilo, men sjekk alltid vognkortet ditt for å se hva du har lov til å trekke med din bil. Mange små biler kan ha større begrensninger. Tips: Sjekk tilhengerkalkulatoren til Statens Vegvesen.

Populære modeller:

  • 6051: Tysses billigste tilhenger
  • 6052: Utenpåliggende hjul gjør hengeren mer stabil og lettere å se i speilet
  • 6077: Bestselgeren – leveres med tipp. Kan kjøpes med forsterket bakkarm slik at du kan kjøre lette kjøretøy rett opp på hengeren. Les mer utdypende om 6077.

Ettersom hengerne ikke har håndbrekk, anbefaler vi stoppeklosser foran og bak når du parkerer dem.

Tilhenger FRITID med bremser – velegnet for lengre distanser

Velger du en tilhenger med bremser, vil du merke at tilhenger også er med på å bremse ned farten. Spesielt gjelder dette når du har noe last på tilhengeren. Hengeren er svært sikker og egner seg for lengre distanser, tyngre last og kan parkeres med håndbrekk. Førerkortklasse B er nok i de aller fleste tilfeller, dobbelsjekk i tilhengerkalkulatoren.

Populære modeller:

  • 6152: Tillatt totalvekt på 900 kilo. Som modell 6052 har denne utenpåliggende hjul som gjør hengeren mer stabil og lettere å se i speilet. Nedfellbar for- og baklem gjør at du kan frakte gjenstander som har større lengde enn lastekassen.
  • 6277: Tillatt totalvekt på 1300 kilo. Trenger du en flerbrukshenger, er dette rette modellen. Kasselengden er 250 cm og dette er den billigste tipphengeren i denne vektklassen.
  • 6280: Tillatt totalvekt på 1300kg. Suverent kassemål med lengde 250cm og bredde 150cm. utenpåliggende hjul som gir lavt innlastingshøyde. 
IMG_5516.jpg
En av Tysse sine bestselgende hengere bak en Hyunday el-bil langs bybanen i Bergen.

Varehenger-  og Tipphenger PRO – best for frakt av større volumer

Hvis du trenger en stor kasse på tilhengeren, er Tysses varehengere det beste alternativet med kassemål fra 250×150 cm til 320×180 cm (L/B). De fleste varehengerne kan trekkes av deg med førerkortklasse B. Velg mellom utenpåliggende hjul, tipp, nedfellbare sidekarmer eller to akslinger på tilhengeren.

Populære modeller:

Dersom du trenger å frakte to ATV-er eller to snøscootere, vil du vurdere disse modellene: 62676258 eller 6270.

Nedregistrering av nyttelast

Alle Tysse sine varehengere kan nedregistreres, slik at du får lavere tillatt totalvekt. Det gjør at du lovlig kan kjøre en større tilhenger med førerkortklasse B, og er praktisk hvis du trenger å frakte noe lett og med stort volum.

Hvis du oppgraderer førerkortklassen din senere, kan du få hjelp av forhandleren din til å oppregistrere nyttelasten igjen.

Har du BE-sertifikat?

Med BE-sertifikat kan du kjøre hvilken som helst av våre tilhengere. Det du må passe på er at aktuell vekt (vekt av tilhenger + last) ikke overstiger det bilen din kan trekke.

Sjekk vognkortet på bilen din, og finn tilhenger i rett vektklasse tilpasset din bil.

Surrefester er testet og godkjent

Tysse har testet og godkjent både surrefester og surrefestenes bolting til henger i alle modeller. Surrefester som er montert i stålskinner er godkjent for 800kg pr surrefeste. Det betyr at du alltid kan være trygg på at tingene dine er forsvarlig festet, så lenge du har gode nok stropper og benytter disse rett.

Vet du litt mer om hva du forventer av din kommende tilhenger nå? Kontakt din lokale Tysse-forhandler for en tilhengerprat!