Pris og funksjonalitet henger sammen

Det er med god grunn en ønsker å være trygg på valget ved kjøp av ny tilhenger. En ønsker at tilhengeren skal passe akkurat ditt bruk, samtidig gi deg gode brukeropplevelser i lang tid. Alle tilhengere fra Tysse er et resultat av gjennomtenkt design, noe som gjenspeiles i brukeropplevelsen til deg som kunde.

 

Hva skal du velge i jungelen av modeller og varianter?

Vi har delt våre varehengere inn i kategoriene FRITID, PRO, PRO+ OG XTREME, og vi skal gi deg en innføring av kategoriene Fritid og Pro, og samtidig gi deg tips om hva du bør tenke på for å velge den tilhengere som passer akkurat deg.

Funksjonalitet

Fritid-modellene leveresmed ordinære karmlåser i stål, som spennes mot et mothold som igjen klemmer karmene sammen. PRO-modellene leveres med elegante innfelte karmlåser som har et behagelig plasthåndtak og gir en svært enkel betjening. Nedfellbare karmer foran og bak er standard på alle modeller (unntatt modell 6050 som har fast forkarm). På Pro-modellene med hjul på undersiden av kassen, kan en i tillegg legge ned sidekarmene som gir en svært god tilgang når en skal laste på eller losse av tilhengeren. En vil også lettere få plassert lasten rett over aksler ved lasting fra siden med for eksempel en gaffeltruck. Sidekarmene og hjørnestolpene kan også fjernes helt om det er ønskelig. Hengsler som forenkler påmontering av karmer er standard på alle Pro-modeller. Hvem kjenner seg ikke igjen i forsøket på å sikte og prøve å treffe alle hengslene når karmen skal settes på? Dette er ikke lengre en problemstilling når du velger våre tilhengere i Pro-serien. De har solide, egendesignede hengsler i rustfritt materiale, som har et spor i delen som er montert på tilhengeren. Karmen legges enkelt ned i dette sporet og føres på plass. Så enkelt, så genialt. Tilhengere med utenpåliggende hjul leveres med stålskjermer i Pro-serien, og med plastskjermer i Fritids-serien.

Styrke og levetid

Både Varehenger Fritid og Varehenger Pro er bygget med den kjente Tysse-kvaliteten som innebærer et understell med kraftige chassisdeler, alt produsert på fabrikken på Tysse. Galvaniserte aksler fra Knott med SoftRide torsjonsfjær gir også forbedret kjøreopplevelse i forhold til ordinær torsjonsfjæring. Tilhengerne med brems i Fritid- og Pro-serien leveres med rustfrie bremsewirer som øker levetiden betydelig og er med å hindre at bremser låser seg. Bunnplaten på disse modellene er 12mm tykk med høy kvalitet, og med sklisikkert belegg på overflate. Så det er ikke på styrke og levetid du vil finne forskjellene som utgjør forskjell i pris på modellserien Fritid og Pro.

Lastsikring

For å kunne sikre lasten forskriftsmessig, er det viktig at din nye tilhenger er tilstrekkelig utstyrt med surrepunkt. For at de skal gi nødvendig stryke, er det også viktig hvordan disse er festet i tilhengeren. Alle våre tilhengere har gjennomgått test av surrepunkt i tilhengeren, alt for å gjøre din tilhenger trygg på veien både for deg og dine medtrafikanter. Fritid-serien har bunnplate som går helt ut til karmene, hvor surrepunktene er festet i bunnplaten og i karmsiden. En solid surreskinne i stål foran/bak og på begge sider, med nedfelte surrepunkt leveres i PRO-serien. Dette gir da tilstrekkelig med surrepunkt for å sikre lasten, også for modellene med høy nyttelast. Det anbefales å benytte CE-godkjente jekkestropper for sikring av last.

Størrelse og totalvekt

I tillegg til overnevnte forskjeller på surrepunkt og andre funksjoner, er det også noe variasjon i størrelse og vekt på disse modellseriene. Fritidsmodellene leveres med totalvekt opptil 1300kg, og med kassemål inntil L/B/H 250/150/35cm. Her overtar Pro med totalvekt fra 1300 kg og helt opp til 2600kg. Kassemålene på PRO er også større, og en kan få disse opp til 366x180x35cm

Blogg/6217FS35 (5).jpg

Hva skal jeg så velge?

Først er det viktig å se om du har begrensninger knyttet til sertifikat. Har du B-sertifikat, eller utvidet sertifikat som gjør at du kan kjøre hvilken som helst av våre tilhengere, det finner du enkelt ut ved å se på baksiden av ditt sertifikat. Her vil det stå B, B96 eller BE. Sjekk Tilhengerkalkulatoren til Statens Vegvensen. Utfra svaret på hvilken totalvekt du får oppgitt av tilhengerkalkulatoren, kan du begrense hvilke tilhengere som kan være aktuell for deg.

Tenk godt gjennom hvilket bruk du trenger tilhengeren til

Trenger du brems?

Skal du bruke tilhenger til småkjøring i nærmiljøet, og det er tilstrekkelig med totalvekt pål 750kg kan en tilhenger uten bremser være noe du kan vurdere. Etter nye regler fra mars 2022, kan nå tilhenger uten brems også kjøre i 80km/t  (det er ikke lengre en fartsbegrensning om aktuell vekt (egenvekt tilhenger + last) overstiger 300kg) En vil kunne oppleve en bedre kjøreopplevelse med en tilhenger som har brems, i tillegg til det reduserer bremselengden betraktelig. Tilhenger med brems er også utstyrt med en håndbrems som forhindrer at den triller når den er frakoblet bil.

 

Hva er den ideelle kassestørrelsen til ditt bruk?

Hva skal du transportere, og trenger du å ta hensyn til plassen tilhenger tar ved lagring? Vår mest solgte kassestørrelse er L/B:250/150cm og er et kassemål som gjør at tilhengeren kan brukes til det aller meste. Transport av møbler, byggemateriale, sand, kjøre søppel til gjenvinningsstasjonen osv. Kjører du mye trelast, anbefaler vi gjerne modeller med kasselengde på 320cm da materialer ofte har lengder på opp til 5m.For stor eller for liten sier du? Vi har modeller som er både mindre og større. Sjekk alle våre Fritids- og Pro-modeller

Utenpåliggende eller underliggende hjul?

Med utenpåliggende hjul, blir innlastingshøyde litt lavere og en kan da også velge tilhenger med tipp. På henger med kassebredde på 132cm, vil en se hengeren bedre i speil med utenpåliggende hjul, spesielt ved rygging er det en fordel. Velger en tilhenger med underliggende hjul, har en også mulighet til å velge nedfellbare sidekarmer.

Hvor fleksibel ønsker du din tilhenger?
Har tilhenger underliggende hjul, kan en velge mellom faste sidekarmer (Fritids-modellene) eller nedfellbare sidekarmer (Pro-modellene). Faste sidekarmer på en fritidsmodell vil være rimeligere, men en vil få en mer fleksibel tilhenger med tanke på lasting og lossing om en velger modell med nedfellbare sidekarmer. Det er standard med nedfellbar for- og bakkarm på alle våre modeller (unntatt modell 6050 som har fast forkarm)

Ekstra volum i tilhengeren?

Ønsker en økt høyde fra 35cm til 50cm på karmene, kan en ikke velge blant våre Fritidsmodeller, men alle våre Pro-modeller har en mulighet å velge 35cm karmhøyde eller 50cm karmhøyde for økt volum i kassen.

Blogg/1080x1080-NFH-Bergen-1.jpg
Blogg/6280-Bergen-Gater-Ioni-.jpg

Fremdeles i tvil?

Ta en nærmere kikk på de nøyaktige dataene på produktsidene for den enkelte tilhengeren, og kontakt en av våre dedikerte Tysseforhandlere som du finner i hele Norge.

Klikk her for å finne nærmeste Tysseforhandler