Prisgunstige kvalitetshengere til fritidsbruk

To modeller fra Tysse for deg som ønsker en effektiv og rimeligere tilhenger med lastevolum for allsidig bruk

En rotete garasje, utfordringer med å få hjem materialer og et solid lass med grus kan by på problemer for mange. Men med Tysses nye fritidshengere løser du enkelt slike kniper. I vår kom modellene 6281 og 6282 på markedet, og det er mange grunner til at en av disse kan være et fornuftig kjøp.

 

 

Tilhengerne vil egne seg perfekt for huseiere og hytteeiere som er opptatt av enkel bruk og effektivt arbeid. Modellene kan også egne seg godt for proffbrukere, da gjerne i kombinasjon med lokk.

Tekniske spesifikasjoner

Varehenger FRITID 6281
Totalvekt 1000kg
Nyttelast 728kg
Kassemål 250/150/35
Antall aksler 1

Varehenger FRITID 6282
Totalvekt 1300kg
Nyttelast 965kg
Kassemål 250/150/35
Antall aksler 2

Selv om tilhengerne er rimeligere i pris er den kjente Tysse-kvaliteten selvfølgelig på plass

Markedssjef i Tysse, Gisle Låstad.

God plass til liten pris

Svært mange av våre tilhengere selges med kassemål 250/150. Kjøper en seg en tilhenger i denne størrelsen, vil man i de aller fleste tilfeller være godt hjulpet. Som med å frakte nødvendig utstyr, flyttelass, henting av byggevare, rydde og kjøre til gjenvinningsstasjon, samt frakte et lass sand/grus. Begge disse hengerne kan brukes til svært mye, og karm foran og bak kan legges ned eller fjernes. Med en lengde på 250 centimeter får en plass til mye, som for eksempel bygningsplater. Påbyggingskarmer er tilgjengelig om man trenger større volum, og et tilhengernett, sammen med jekkestropper, vil sikre lasten.

Vi har i en årrekke solgt tilhengere med denne kassestørrelsen i vår Pro-serie, men da med noen andre løsninger på karmlåser, surrefester og muligheter for å legge ned sidekarmer. Disse to modellene tilhører våre fritidshengere, og produseres med litt enklere løsninger for surrefester, låsing av karmer og at det er faste sidekarmer. Dette gjør at disse modellene blir rimeligere enn tilsvarende modeller i Pro-serien forteller markedssjef Gisle Låstad

Men selv om tilhengerne er rimeligere i pris er den kjente Tysse-kvaliteten selvfølgelig på plass, med et solid bygget understell og høye solide profiler produsert på fabrikken på Tysse. Galvaniserte SoftRide-aksler fra Knott gir også økt fjæring i forhold til ordinær torsjonsfjæring. I tillegg er det standard med rustfrie bremsewirer på alle våre modeller med brems. Bunnplaten på 12 millimeter med sklisikker overflate er av høy kvalitet og tåler mye belastning. Platen er også kantforseglet for økt levetid.

Disse modellene er også godt egnet om du ønsker en tilhenger hvor du kan montere et lokk for å holde lasten tørr, og med muligheter for å låse lokket. Med flere forskjellige typer lokk vil mulighetene være gode for å få den tilpasset akkurat ditt bruk.

6281 eller 6282 – hva er egentlig forskjellen?

6281-modellen har én aksel og en totalvekt på 1000 kg. 6282 har 2 aksler, og leveres med totalvekt 1300 kg. Har du bruk for mer nyttelast er en 2-akselt tilhenger det riktige valget. En enakslet tilhenger er lettere å manøvrere når den ikke er tilkoblet bil. Tips til hvordan en flytter en 2-akslet tilhenger er å dytte den ned foran slik at det kun er de to fremste hjulene som berører bakken, da klarer man lett å snu og svinge den. Vær klar over at dette blir vanskeligere når det er last i tilhengeren.

På begge disse modellene er det underliggende hjul, fordeler er at modellene blir rundt 40 centimeter smalere, som gjør den lettere å håndtere hvor det kan være begrenset med plass. Den vil ikke være bredere enn bilen, som kan gjøre kjøreopplevelsen med tilhenger lettere. Sammenlignbar tilhenger med utenpåliggende hjul er modell 6280

Hvordan skiller disse tilhengerne seg fra Pro-serien?

Surrefestene i fritidsserien er enkeltstående surrefester som festes i finérbunn og nederst i stålkarmen, hvor det i PRO-serien er surreskinner med nedfelte surrefester. Pro-serien har innfelte karmlåser som festes i avtagbare hjørnestolper, på disse modellene er det karmlåser som låses i et mothold på sidekarmer. Tilsvarende modell i Pro-serien kan alle karmer legges ned. 6281 og 6282 har nedfellbare karmer foran og bak, men faste sidekarmer.

Ekstrautstyr

Til begge disse modellene er alt av ekstrautstyr tilgjengelig. Det mest populære utstyret er presenning. En formsydd presenning vil beskytte og holde det du transporterer tørt. I tillegg vil den beskytte mot vær og vind når tilhenger lagres ute. Bøyler for presenning for å lage et lite «møne» på presenningen er også populært, som gjør at vannet renner av duken i stedet for at det samles som et basseng.

Annet ekstrautstyr:

 • Tyverilås
 • Utstyrskasse
 • Påbygningskarmer
 • Tilhengernett
 • Flatt låsbart alu.lokk
 • Plastlokk
 • Aluminiumslokk
 • Nettinggrinder
 • Alu.felger
 • Led-lys
 • Vognkortholder
 • Soft-Dock som monteres på kulekobling for å
  beskytte mot riper på støtfanger på bil.
Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring