Valg av varehenger

Tysse leverer et stort utvalg av varehengere. En må ta stilling til hvilken vekt en kan trekke med bil og sertifikat, hvilken kassestørrelse er det bruk for, brems eller ikke, trenger du en tilhenger med mulighet for å legge ned sidekarmer? 

IMG_5528.jpg

Varehenger uten eller med brems

Om du skal ha en liten varehenger, kan du også kjøpe en tilhenger uten bremser. Tilhengeren bli da billigere, men vil ha en totalvekt på maks 750kg. Når du kjører med en tilhenger uten bremser og tilhengeren har totalvekt på 300kg eller mer er fartsgrensen maks 60 km/t. En tilhenger uten brems er et godt alternativ for deg som ikke trenger å kjøre tunge laster, og kun skal kjøre over mindre avstander.

Velger du tilhenger med brems kan du kjøre med en totalvekt fra 750 kg og oppover. Du vil også oppleve at tilhengeren hjelper til under oppbremsing, spesielt om den har mye last. I tillegg vil du med bremser ha bedre kontroll over tilhengeren ved på og av kobling i og med at du kan bruke parkeringsbremsen.

Velge rett vekt på tilhenger

De fleste av Tysse varehengere kan leveres på forskjellige vektklasser. Dette for å tilpasse tilhengeren både til din bil og til ditt sertifikat.

 

Sikring av last med surreløkker

Sikring av last er høyt prioritert på Tysse tilhengere. Det er mulighet for festing av last både innvendig og utvendig på Tysse varehengere. Samtidig er det svært praktisk at ikke surreløkkene er i veien ved lasting og lossing. Surreløkkene er festet i stål og tåler større strekk-belastning enn om de var festet i finér.

Tysse har varehengere er utstyrt med surreskinner i bunn, med nedfelte surreløkker som gjør bruken enklere og sikrere for deg. Surreløkkene er testet og har dokumentert styrke nok for den nyttelast tilhengeren har.

 

Velg kassemål tilpasset bruken

Tysse varehengere leveres med flere størrelser av kassemål. Standard høyde på karmer er 35cm på alle varehengerne. De minste varehengerne har en størrelse som gjør de lettere å oppbevare, og i tillegg kan draget på tilhengeren skyves inn slik at den kan lagres på høykant eller på siden om ønskelig.

Trenger du å frakte bygningsmateriell, flyttelass eller annet med større volum, er kassemål L250/B150 ideelt. Det er tilhengere med dette kassemålet vi produserer flest av i året. Kjører du materialer, stillaser eller tilsvarende lengre laster, er kassemål med lengde 320 å anbefale. Her kan du velge en bredde på 150cm eller 180cm.

Blogg/Løvås-stein 6217FS35 (13).jpg
Blogg/1080x1080-NFH-Bergen-2.jpg

Varehenger med nedfellbare karmer

På alle Tysse varehengere er det nedfellbar for- og bakkarm. Det gir deg muligheten til å transportere last som er lengre enn kassen på varehengeren. Fast forkarm på tilhengere kan være problematisk dersom du skal transportere lang last, fordi det kan resultere i en baktung tilhenger.

På alle Tysse varehengere med betegnelsen NFH er også sidekarmene nedfellbare. Med nedfellbare sidekarmer vil du lettere kunne laste tilhengeren med truck, og du vil kunne plassere lasten sentrert over aksler uten å måtte skyve lasten inn bakfra. Med støtter på sidekarmene er det mulig å kjøre med sidekarmene oppe, og å ta av for- og bakkarm.

Valg av varehenger med langt drag

Det er viktig å huske at lengden på drag har betydning for både rygging og riktig lasting når du skal velge en varehenger. Med et kort drag blir varehengeren mindre synlig bak bilen, og det kan føre til at hengeren sakser når du rygger. Dette kan igjen føre til skade på både bil og varehenger.

Varehengere med langt drag gir deg mulighet til å frakte lengre last uten at tilhengeren blir baktung.

Tysse tilbyr standard langt drag på alle modeller, minimum 145 cm på varehengere.

Varehengere med solid understell

Varehengere med solide understell kjennetegnes ved kraftige profiler, høy platetykkelse og en konstruksjon som har riktig styrke på rett sted. Innfestingspunkt mellom drag og kasse er spesielt viktig. En Tysse varehenger har en konstruksjon som ivaretar dette og dermed legger til rette for lengre levetid og bedre sikkerhet på din tilhenger.

Ta hensyn til hjulene

Tysse varehengere leveres standard med M+S dekk. Disse er godkjent for bruk på alle forhold, men om en kjører mye på snø og is vil vi anbefale at du har et ekstra hjulsett med piggfrie vinterdekk eller piggdekk som vil gi bedre veigrep.

I de fleste områder blir det saltet slik at veiene stort sett er bare, derfor leverer vi M+S dekk som standard. Vi gjør oppmerksom på at du alltid skal utstyre tilhenger med dekk etter kjøreforholdene. Det er likevel ikke noe krav om kjøring med piggdekk på varetilhengere, selv om bilen er utstyrt med dette.

Finn din nærmeste forhandler av Tysse Varehengere.