Tysse feirer 60 år med norsk kvalitet!

Tysse Mekaniske Verksted AS ble grunnlagt i 1964 av Bertin Kåre Tysse, i hans egen hjembygd Tysse på Osterøy. De tidlige årene av Tysse sin historie var preget av en mangfoldig virksomhet, med hovedfokus på sveisearbeid. Etter hvert ble produksjon av stålrørstiger introdusert, som markerte begynnelsen på en ny æra for bedriften.

Historien om Tysse

Produksjon i ukedagene og salg i helgene var vanlig praksis i starten for Bertin og familien. Dette mønsteret var en nødvendighet i de første årene for å opprettholde både produksjon og distribusjon. I tillegg til stålrørstiger, utvidet Tysse sin produktportefølje med produkter som flaggstenger og tørkestativ, som økte bedriftens tilbud.

Rundt 1970 begynte Tysse å produsere forbrenningsovner og vedkappsager, og det var særlig sistnevnte som skulle vise seg å bli et av de mest populære produktene. Vedkappsagen oppnådde stor suksess og ble etterspurt blant både private og profesjonelle kunder. Tysse produserte vedkappsager helt frem til tidlig på 2000-tallet.

Tysse Mekaniske Verksted

- Tilhenger av norsk kvalitet

Lars Magne og Bertin K portopning TMV.jpg

Tysse i utvikling

Etter Tysses etablering i 1964 utviklet bedriften seg med stormskritt. Økende produksjon og etterspørsel førte til behovet for større fabrikklokaler og utendørsområder. Og i 1979 ble det bestemt at utbyggingen av nytt industriområde skulle begynne, dette bare noen hundre meter fra bedriftens opprinnelige lokaler. Bertin tok ledelsen og fikk bygd en moderne fabrikk på 1800 kvadratmeter.

Dette var starten på en rekke byggetrinn, med hvert byggetrinn ble infrastrukturen utvidet og modernisert. Som etter hvert forandret Tysses produksjon til dagens moderne og fremtidsrettede fabrikk kompleks på 13000 kvadratmeter

I dag huser Tysse en av Skandinavias mest moderne maskinparker innen tynnplatebearbeiding. Denne avanserte teknologien har gjort det mulig å opprettholde en høy standard på produktkvalitet og effektivitet, samtidig som vi kan møte kundenes behov med skreddersydde løsninger og hurtig respons på markedstrender

 

Produksjon av tilhengere

1972 markerte et betydningsfullt vendepunkt for Tysse da produksjonen av tilhengere startet. Ved oppstarten tilbød vi to grunnleggende tilhengermodeller, Type 2 og Type 4, begge uten bremser og solgt direkte fra fabrikken på Tyssebotnen.

Den økende etterspørselen etter tilhengere førte til behovet for utvidelse av salgsapparatet. Midt på 1980-tallet ble det etablert et nettverk av forhandlere over hele Norge. I dag har Tysse et imponerende nettverk på rundt 150 forhandlere, fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør.

I dag har Tysse et stort modellutvalg som inneholder flere hundre varianter, som spenner over ulike vektklasser og behov både privat og proff. Vi legger vekt på brukervennlighet, sikkerhet og holdbarhet som kjernefaktorer i produktutviklingen.

 

 

Tysse feirer 60 år i 2024 og det er med stolthet vi sier at vi lager tilhenger av norsk kvalitet,  og at vi er en av Norges største produsenter av tilhengere.

 

Eg må jo vera stolt. Ein er altfor negativ om ein ikkje er stolt!

Gründer Bertin Kåre Tysse, 2009