Valg av båthenger

Skal du frakte båten din? Det finnes et stort utvalg båter og tilhengere.
Tysse har båthengere til de fleste båter.

Du må vite din båt totallengde når du skal velge båthenger. Båthengeren skal være tilpasset til din båts lengde, og tyngdepunktet på båten skal ikke ligge bak akslingene på båthengeren. Du må også huske at tyngdepunktet på en båt kan variere mye med motorplassering.

Valg av båthenger basert på kjøltype

Vi vil anbefale ulike båthengere basert på hvilken kjøltype din båt har.  En båt med et standard v-skrog kan benytte alle Tysse båthengere, men en båt med avtrappet kjøl krever ekstrautstyr montert. En høy kjøl kan kreve lengre armer på vuggen bak. Ved stiv aksel, propell og ror er det oftest en flyndre i enden av kjølen, og det må da avklares om flyndren tåler vekten av båten om den skal stå på bakerste vugge.

Dersom du er usikker på hvilken type båthenger som passer for deg, ta gjerne kontakt med din nærmeste forhandler, så skal vi finne en løsning sammen.

Standard kjølform

Alle Tysse båthengere er egnet for denne kjølformen. Dersom båter fra 19 til 23 fot er helt flatbunnet bak, kan det være behov for ekstrautstyr :

  • 4stk ekstra støttehjul og 2 bolter for vugge.
  • 6257: Produktnr 5316007
  • 6233, 6261, 6324, 6384: Produktnr 5316004

Båter med avsluttet kjøl

Båter fra 19 til 23 fot. Her er det behov for ekstrautstyr:

  • Vuggearrangement for båter med kort kjøl.
  • 6257:  Produktnr 5316005
  • 6233, 6261, 6324, 6384: Produktnr 5316006

Snekke med kjøl

Max høyde 40cm på kjøl bak for standard vugger på våre båthengere.
Ved 50cm kjøl, kan det leveres 10cm lengre armer på vugge bak.

Kontakt forhandler for mer info om denne løsning.

Ta hensyn til ekstra vekt på båten

Du må ha oversikt over hva din båt veier når du skal velge en båthenger. Du får som regel oppgitt båtens tørrvekt av fabrikanten, men alle båter trekker inn vann over tid og dette vil øke vekten. I tillegg må du huske på alt utstyret på båten. Motoren, anker, drivstoff og vann i tanker øker også vekten som din nye båthenger vil bli utsatt for.

Avhenging av størrelsen på din båt, bør du legge til 50 – 300 kg på tørrvekten oppgitt fra fabrikant. Om du vil være helt sikker på totalvekten av båten, kan du selvfølgelig også få den veid.

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks Statistikk og markedsføring