Båthenger 6260 1000Kg

6260E03

Vi feirer 60 år med jubileumspris kr 27.990,- (pris 2023 kr 33.490,-)

Allsidig båthenger med ekstra bredde, selvjusterende vugge og brems, perfekt for små båter inntil 18 fot.

kr27 990,00
Bruksområde
Fritid
Tillatt totalvekt (kg)
1000 kg
Nyttelast
745 kg
Egenvekt
255 kg
Båtlengde
18 ft
Bremser
Ja
Hjul
13" Helårsdekk
Total utvendig lengde
598 cm
Total utvendig bredde
206 cm
Total utvendig høyde
0 cm
Utenpåliggende hjul
Ja
Akslinger
1 Aksel
Demping
Torsjon
Understell
Skrudd ramme
Selvjusterende vugge
Ja
Bruksområde båt
Båt
Ingen butikk valgt

Velg butikk for lagerstatus

Produktbeskrivelse

Vår lette båthenger er perfekt for små båter inntil 18 fot. Den har kjølruller som gir suveren støtte og reduserer slitasje på skrog og ruller. Med justerbar baugstøtte, pålitelig vinsj og kvalitetsbremser er båten trygg og enkel å håndtere.  Utsvingbare lysbrett og hjulskjermer i plast gjør sjøsetting og opptrekking enklere, og solide stroppepunkter sikrer best mulig stropping av båten. 

  • Selvjusterende vugge: Båthengeren er utstyrt med en vuggeløsning med tre kjølruller i midten som "henter" båten tidlig opp fra sjøen. Dette gir en svært enkel og trygg opphaling og sjøsetting av båt. Når båthengeren har en selvjusterende vugge, kan du enkelt håndtere opptrekk og sjøsetting alene. Armene på vuggen kan settes i flere posisjoner for best mulig vektbalanse og de massive gummihjulene gir gode rulleegenskaper. Med selvjusterende vugge blir båthåndteringen både enklere og sikrere.
  • Kjølruller med suverene rulleegenskaper: Vår båthenger har kjølruller laget av svært slitesterke materialer, med en skråkant som leder båten mot senteret av rullen. Dette reduserer slitasjen på både skrog og ruller, og sikrer god styring av båten. Korrosjonsbeskyttet hylse i kjølrullene samt bolter gir ekstra holdbarhet.
  • Forenkler bunnsmøring: Begrenset antall ruller gir båten støtte der behovet er størst, og gjør at du kommer lettere til når båten skal bunnsmøres. 
  • Kraftig baugstøtte: Baugstøtten kan justeres både i høyde og lengderetning. Den er utstyrt med en massiv V-blokkstøtte som gir stabil støtte til båtens baug.
  • Pålitelig vinsj med automatisk brems: Vinsjen sikrer enkel inn- og utrulling av båndet. Båten står trygt selv om du slipper sveiven. Du kan også trekke ut båndet uten å sveive.
  • Utsvingbare lysbrett: Lysbrettene kan enkelt svinges til siden for å unngå skade på lyssystemet under opptrekking og sjøsetting av båten. Ingen behov for å demontere lysbrettene eller løsne kabler.
  • Hjulskjermer i plast: Hjulskjermene på våre båthengere er laget av plast for å eliminere skarpe kanter som kan skade båten under opptrekking og sjøsetting av båten.
  • Solide stroppepunkter: Med ulike skrogformer er det avgjørende med gode surrefestene på hengeren for å sikre optimal stropping av båten. Vår båthenger har solide stroppepunkter for dette formålet.
  • Kvalitetsbremser: Med bremser fra en av verdens mest anerkjente leverandører og rustfrie bremsekabler, tilbyr vi deg en båthenger med lengre levetid og lavere vedlikeholdskostnader. De pålitelige bremsene gir ekstra trygghet og forbedret kjøreopplevelse, spesielt på lengre turer på veier med høy fart og tung last. Håndbrekk på båthengeren gjør også opptrekking og sjøsetting tryggere.

 

Brukerfordeler

Utsvingbare lysbrett

Utsvingbare lysbrett

Ved sjøsetting og opptrekk svinges lysbrettene enkelt ut til siden og fremover, og er montert slik at de vil ha god avstand både sjøvann og båtens skrog. Denne løsningen  beskytter lyssystemet og en slipper å demontere lysbrettene, og det er heller ikke behov å løsne lyskabel eller koble fra strøm. 

Baugstøtte

Baugstøtte

Kraftig og regulerbar baugstøtte med massiv V-blokkstøtte mot baug. Vår baugstøtte kan justeres både i høyde og lengderetning på båthengeren, og gir en sikker og pålitelig støtte til båtens baug.

Vinsj

Vinsj

Leveres med en pålitelig Golitath vinsj som har et innebygd sikkerhetssystem. Dette sikrer at båten holdes trygt på plass både under opphaling og sjøsetting. Vinsjen stopper automatisk hvis du slipper sveivhåndtaket. Båndlengde på 6 meter. Rask inn- og utrulling av bånd uten last. Det er viktig å merke seg at vinsjbåndet ikke skal brukes som lastsikring av båten; til dette må du bruke jekkestropper for å feste båten til tilhengeren. 

Hjulskjerm

Hjulskjerm

Hjulskjerm i plast gir ingen skarpe kanter som båt kan ta skade av. 

Selvjusterende vugge

Selvjusterende vugge

Med selvjusterende vugge slipper du manuell justering av ruller. Modellen er ustyrt med en vippevugge med tre kjølruller som løfter båten tidlig opp fra vannet. Selvjusterende vugge gir båten optimal støtte under hele opptrekk og sjøsetting, den gjør at båten alltid ligger bent og med støtte på sidene. Når båthengeren din er utstyrt med selvjusterende vugge vil en lett kunne betjene opptrekk og sjøsetting alene. Armene på vuggen kan settes i flere posisjoner for optimal vektbalanse.  Kjølruller har god skråkant inn mot senter på rull, for å gi god styring slik at båten sentrerer på rullen. Kjølrullen kan justeres både i høyde og i lengderetning.  Massive gummihjul med ribber på vuggen, gir gode rulleegenskaper samtidig som elastisiteten i ribbene hindrer for stor punktbelastning på skroget. Med massive hjul slipper en også risko for lekkasje slik en kan oppleve med luftfylte hjul. 

Med eller uten brems

Med eller uten brems

Denne modellen leveres med brems, noe som gir ekstra trygghet og forbedret kjøreopplevelse. Tilhengerens påløpsbrems aktiveres automatisk når bilen bremser, noe som gir kortere bremselengde og bedre kontroll, spesielt ved høy fart og tung last. Håndbremsen gir ekstra sikkerhet ved av- og påkobling, samt ved opphaling og sjøsetting av båten. Brukes tilhenger over avstander, på veier med høy fart og ofte med tung last,  er det anbefalt å velge en tilhenger med brems. 

Kjølruller

Kjølruller

Kjølrullene har en skråkant som leder båten mot senteret av rullen, og er laget av svært slitesterke materialer. Kjølrullene har suverene rulleegenskaper og reduserer slitasjen på både skrog og ruller. Dette sikrer god styring av båten og reduserer fare for at båten sklir av kjølrullen. Kjølrullen kan justeres både i høyde og i lengderetning. Hylse i kjølruller samt bolter har god korrosjonsbeslyttelse. Tilhengeren er utstyrt med 5 kjølruller; 3 i vugge og 2 fordelt på traverser foran på tilhenger. 

Stroppepunkt

Stroppepunkt

Tilhengeren er utstyr med tre stroppepunkt på hver side av båthengeren. Løse surrefester kan kjøpes som ekstrautstyr. Disse kan ettermonteres på rammevanger og plasseres etter behov.

Ramme

Ramme

Rammen er bygget med vanger som har dimensjon 80 mm høyde og 40 mm bredde. Kombinasjonen kraftige rammevanger og jevnt fordelt med traverser utgjør en konstruksjon med høy bæreevne. 

13 pol støpsel

13 pol støpsel

Leveres med 13 polet støpsel, som gjør at tilhenger er utstyrt med både tåkelys og ryggelys. For å få utnyttet disse lysene, betinger det 13 polet kontakt på bil.

7 års garanti

7 års garanti

Når du kjøper tilhenger hos en av våre Tysse forhandlere skal du være trygg! Melder du inn din tilhenger vil du få totalt 7års garanti på din tilhengere. Dette innebærer at reklamasjonsrett varer i to år utover normal reklamasjonstid etter forbrukerkjøpsloven. Vilkår og retningslinjer for bruk av garantien leser du mer om her.

Gjelder forbrukerkjøp av Tysse tilhenger kjøpt etter 01.01.2024. Må meldes inn senest 6 måneder etter  kjøpsdato. 

Nesehjul

Nesehjul

Tilhenger er utstyrt med nesehjul som forenkler av- og påkobling av tilhenger. 

Rustfrie bremsewirer

Rustfrie bremsewirer

Leveres med rustfrie bremsewirer som gir økt levetid og mindre vedlikeholdskostnader

Miljøbilder

Miljøbilder

Båthenger 6260 1000Kg
Båthenger 6260 1000Kg
Båthenger 6260 1000Kg
Båthenger 6260 1000Kg
Båthenger 6260 1000Kg