Når sjekket du sist bremsene på tilhengeren?

Har tilhengeren stått ubrukt gjennom vinteren, eller er det lenge siden du har hatt den på service? Da er det på tide å ta en sjekk.

Visste du at tilhengeren bør på service minst én gang i året? Mange slurver på dette punktet, men vedlikeholder man tilhengeren godt, vil den vare lengre, og man er en tryggere trafikant. Våren er en god tid til å få hengeren på service, slik at du er trygg på at den er i god stand til du skal bruke den.

- Jeg anbefaler at det første man gjør før man skal begynne å bruke tilhengeren, er å kjøre den til en tilhengerforhandler og får den sjekket der. Spesielt om tilhengeren har stått ute siden høsten kan ting ha rustet og dekkene være morkne. Man må Ikke bare se på mønsterdybden i dekkene, de kan være morkne og harde selv om mønsterdybden er fin. På et verksted eller hos en forhandler kan fagfolk sjekke at alt virker som det skal, og de kan også komme med råd tilpasset hvor mye og hva du bruker tilhengeren til, forteller Edvard Taarnes i Taarnes Lastsikring.

 

Bremsene er noe av det som er aller viktigst å få sjekket. Men kan man også sjekke om det er noe galt med bremsene selv?

 

- Når man er ute og kjører på veien kan man svinge litt til høyre og venstre, og kontrollere at alle hjulene ruller som de skal. Etter en kjøretur bør man også sjekke navene på alle hjulene, er de veldig varme har man enten overbelastet bremsene, kjørt med for mye last, feil lufttrykk i et eller flere dekk eller så sitter noe fast, sier Taarnes.

 

Han anbefaler også å unngå å bruke parkeringsbremsen på tilhengeren, spesielt ved lagring over lengre tid. Da bør man heller bruke stoppeklosser. Man bør også sjekke at sikkerhetsvaieren er hel og i orden, og alltid bruke den.

Hengeren bør være like godt vedlikeholdt som bilen. Selv om det ikke er pålagt med EU-kontroll av tilhengeren, er den ute i trafikken på lik linje som bilen, og det kan gjøre stor skade om noe skulle skje.

 

Les mer om service på din tilhenger

 

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring