Slik vasker du tilhengeren din

En tilhenger bør vaskes og vedlikeholdes jevnlig for å sørge for at den fungerer optimalt og varer lengre.

For å opprettholde best mulig funksjon og kvalitet, bør man rengjøre tilhengeren jevnlig. Hvor ofte man trenger å gjøre det, kommer an på hva man har lastet tilhengeren med, og når på året den er brukt. Organisk materiale, som for eksempel hageavfall, tærer på bunnplaten, og da er det viktig å sørge for at denne er ren etter hver bruk. Bruker man tilhengeren på vinterstid, hvor den er utsatt for veisalt, anbefaler vi også å spyle tilhengeren etter hver bruk.

Blogg/Vaskehall 6217FS35 (3).jpg

Her er noen tips for hvordan du vasker tilhengeren på best mulig måte:

 

  1. Sørg for at lykter og reflekser er rene for smuss og skitt slik at lyktene lyser best mulig, og at refleksene virker som de skal. Tørk gjerne av med en fuktig klut.
  2. Når du skal vaske tilhengeren, start med å tømme den helt. Da kommer du lettere til alle steder du ønsker å vaske
  3. Spyl tilhengeren med vannslange eller høytrykksspyler. Husk å spyle undersiden godt. 
  4. Du kan bruke milde rengjøringsmidler for bil, sammen med en fuktig klut eller svamp til å gå over overflatene på tilhengeren. Ikke bruk sterke kjemikalier.
  5. Spyl dekkene godt, spesielt på vinterstid. Skitt og salt kan legge seg som en hinne rundt dekkene, og dette kan gi dårligere veigrep. Bruk gjerne de samme milde rengjøringsmidlene som du bruker på resten av tilhengeren.
  6. Sjekk bevegelige deler, og pass på at funksjonen er som den skal. Disse rengjøres og smøres ved behov.

 

La tilhengeren din få den omsorg den fortjener

Vask og vedlikehold, sammen med riktig lagring og jevnlig service, vil sørge for at tilhengeren din varer lengre og at den gode kvaliteten holder seg i lang tid.