Hvilken fritidshenger skal jeg velge?

Guide til Tysse sitt store utvalg av fritidshengere

Mange bruker hengeren sin når de rydder i hagen, flytter eller frakter søppel. Utvalget av fritidshengere er stort og behovene kan være ulike, men Tysse legger sin ære i å tilby tilhengere av norsk kvalitet som passer akkurat dine bruksområder.

 

I denne guiden lærer du mer om Tysse sine fritidshengere. Vil du vite mer, anbefaler vi deg å besøke en av våre forhandler som du finner over hele Norge

Fem felles kjennetegn for fritidshengere

  • Alle tilhengere med totalvekt inntil 750kg kan kjøres av deg med B-sertifikat.
  • Passer spesielt godt for deg som har liten eller mellomstor bil.
  • LED markeringslykter (på de modeller hvor markeringslykt er påkrevd), sklisikker bunnplate og sterke surrefester.
  • Designet og bygget på fabrikken i Tyssebotn samt testet for norske forhold.
  • Tilgjengelig for kjøp, service og reservedeler i hele landet.

Når du skal finne din tilhenger så er det viktig at du tenker over hvilke funksjoner du må ha for å dekke ditt bruk og hvilke som eventuelt kan være kjekke å ha i tillegg. Sjekk Tysses guide!

6070 – Den perfekte partneren for fritidsaktiviteter og hageprosjekter

Denne enkle tilhengeren tør vi påstå er den av de beste tilhengeren til dine fritidsprosjekt, enten du skal rydde i hagen, dra på camping, eller transportere litt større gjenstander. Tysse 6070 er klar for oppgaven. Ikke gå glipp av denne fantastiske fritidshengeren med tipp som forenkler din hverdag! Stort utvalg av ekstrautstyr

Totalvekt : 750 kg
Nyttelast: 606 kg 
Kassemål: 204x116x35 cm

Visste du at...

Nye regler fra mars 2022 gir nå anledning til at alle tilhengere kan kjøres i 80km/t uavhengig om tilhenger har brems eller ikke. 

Bestselgeren gjennom tidende

Det er ikke uten grunn at 6051 er Tysses bestselger blant tilhengerne uten brems. Med  nedfellbar for- og bakkarm gir den deg stor fleksibilitet i kassestørrelsen. I tillegg finnes alt av ekstrautstyr, som f.eks. presenning og lokk å få kjøpt til for å få maksimalt utbytte av tilhengeren.

Totalvekt: 750 kg
Nyttelast: 570 kg
Kassemål: 193x132x35 cm

6151 – Vår rimeligste tilhenger med brems

Modellen er tilsvarende som 6051, men leveres med brems. Liten fritidshenger med brems som kan gjøre kjøreopplevelsen bedre og tryggere.  6151 er tilgjengelig med alt av ekstrautstyr, som f.eks. presenning og lokk

Totalvekt: 750 kg
Nyttelast: 541 kg
Kassemål: 193x132x35 cm

6052 – Lavbygd kvalitetshenger

Denne tilhengeren har utenpåliggende hjul, som gjør at at du får lavere innlastingshøyde og dermed bedre ergonomi. I tillegg synes den lettere i speilene dine, da den har omtrent samme bredde som en bil, og det gjør det også enklere å rygge. Alt av ekstrautstyr er tilgjengelig.

Totalvekt: 750kg
Nyttelast: 558 kg 
Kassemål: 193x132x35 cm

6152 - Perfekt også til elbiler

Denne hengeren passer til alle biler – også elbiler. For- og bakkarm kan legges ned, surrefestene er festet både i stål og i bunnplate og hengeren tar liten plass ved lagring. Den passer med alt av ekstrautstyr og leveres med 900kg totalvekt som standard (tilhenger kan bestilles med totalvekt 750kg om ønskelig)

Totalvekt: 900 kg
Nyttelast: 676 kg 
Kassemål: 193x132x35 cm

Blogg/6280-32.jpg

Tilhenger FRITID med bremser – velegnet for lengre distanser

Velger du en tilhenger med bremser, vil du merke at tilhenger også er med på å bremse ned farten. Spesielt gjelder dette når du har noe last på tilhengeren. Hengeren er svært sikker og egner seg for lengre distanser, tyngre last og kan parkeres med håndbrekk. Førerkortklasse B er nok i de aller fleste tilfeller, dobbelsjekk i tilhengerkalkulatoren.

Tipphenger FRITID

Våre fritidshengere med tipp er den ideelle tilhenger for hage og fritidsbruk. Kassemål på hele L/B/H 250x132x35, og med totalvekt på 750kg eller 1300kg. Standard på disse modellene er en forsterket bakkarm og hengsler som muliggjør påkjøring av hagemaskiner. Stort utvalg av ekstrautstyr gjør at det er gode muligheter for å tilpasse tilhenger til ditt bruk.

Fritidshenger viser sin brukervennlige tippfunksjonalitet.

6077 – tipphenger uten brems, med forsterket bakkarm

6077 kjørte raskt opp som en av storfavorittene fra Tysse etter lanseringen i 2017. Det er ikke så rart, for med stort kassevolum, tippfunksjon og forsterket bakkarm er den ekstremt brukervennlig. Du kan f.eks. kjøre hagemaskinen rett opp på lasteplanet eller helle jord rett på ønsket sted. I tillegg finnes alt av ekstrautstyr.

Totalvekt: 750 kg
Nyttelast: 540 kg
Kassemål: 250x132x35 cm

6177 – tipphenger med forsterket bakkarm og brems

6177 er en videreutvikling av 6077 – med brems. Bremsen gjør at du kan parkere den hvor som helst, og i tillegg gir dette kortere bremselengde . Den passer med alt av ekstrautstyr.

Totalvekt: 750 kg
Nyttelast: 509 kg
Kassemål: 250x132x35 cm

6277– tipphenger med forsterket bakkarm, brems og høy nyttelast

Når du ikke trodde at fritidshengerne med tipp kunne bli bedre, utviklet Tysse 6277. Den har alle fordelene til 6177, men i tillegg en høy nyttelast som gjør at du får utnyttet bilens kapasitet til det fulle. Den passer med alt av ekstrautstyr.

Totalvekt: 1300 kg
Nyttelast: 1 042 kg
Kassemål: 250x132x35 cm

Blogg/6282 Varehenger FRITID (5).jpg

God plass til liten pris 

Svært mange av våre tilhengere selges med kassemål 250/150. Kjøper en seg en tilhenger i denne størrelsen, vil man i de aller fleste tilfeller være godt hjulpet. Som med å frakte nødvendig utstyr, flyttelass, henting av byggevare, rydde og kjøre til gjenvinningsstasjon, samt frakte et lass sand/grus. Begge disse hengerne kan brukes til svært mye, og karm foran og bak kan legges ned eller fjernes. Med en lengde på 250 centimeter får en plass til mye, som for eksempel bygningsplater.

6080 – Robust, pålitelig og klar for dine transportbehov

Skal du frakte større ting, for eksempel bygningsplater og møbler, er 6080 er godt alternativ. Fritidshenger med stort kassemål og alt av ekstrautstyr er tilgjenglig . Tilhengeren leveres uten brems, og her får du virkelig MYE tilhenger for pengene! 

Totalvekt : 750 kg
Nyttelast: 550 kg 
Kassemål: 250x150x35 cm

Visste du at...

... du har lov å trekke tilhenger over 750 kg totalvekt selv om du kun har B-sertifikat så lenge totalvekt av bil og tilhenger tilsammen ikke overstiger 3500 kg.

6280 – Stor fritidshenger 

Skal du frakte større ting, for eksempel bygningsplater og møbler, er 6280 er godt alternativ. Fritidshenger med stort kassemål, alt av ekstrautstyr tilgjenglig og lav egenvekt som gir deg svært mye nyttelast. Her får du virkelig MYE for pengene! Spør din forhandler om 6280!

Totalvekt: 1300 kg
Nyttelast: 1060 kg
Kassemål: 250x150x35 cm

6281 - Stort kassemål - lett å manøvrere

6281-modellen har én aksel og en totalvekt på 1000 kg. Enakslet tilhenger er lettere å manøvrere når den ikke er tilkoblet bil. Populær fritidshenger med stort kassemål og med den kjente Tyssekvaliteten på understell.  

Totalvekt: 1000 kg
Nyttelast: 728 kg
Kassemål: 250x150x35 cm

6282 - Til både privat- og proffbruk

6282 vil egne seg perfekt for huseiere og hytteeiere som er opptatt av enkel bruk og effektivt arbeid. Modellene kan også egne seg godt for proffbrukere med sitt store kassemål, boggie og solide understell. Prisgunstig boggi tilhenger med gode kjøreegenskaper 

Totalvekt: 1300kg
Nyttelast: 965 kg 
Kassemål: 250x150x35 cm

Tyssehenger varehenger fritid 6282 på et byggefelt.

Har du BE-sertifikat?

Med BE-sertifikat kan du kjøre hvilken som helst av våre tilhengere. Det du må passe på er at aktuell vekt (vekt av tilhenger + last) ikke overstiger det bilen din kan trekke.

Nedregistrering av totalvekt

Alle Tysse sine varehengere kan nedregistreres, slik at du får lavere tillatt totalvekt. Det gjør at du lovlig kan kjøre en større tilhenger med førerkortklasse B, og er praktisk hvis du trenger å frakte noe lett og med stort volum.

Hvis du oppgraderer førerkortklassen din senere, kan du få hjelp av forhandleren din til å oppregistrere nyttelasten igjen.

Har du BE-sertifikat?

Med BE-sertifikat kan du kjøre hvilken som helst av våre tilhengere. Det du må passe på er at aktuell vekt (vekt av tilhenger + last) ikke overstiger det bilen din kan trekke.

Sjekk vognkortet på bilen din, og finn tilhenger i rett vektklasse tilpasset din bil.

Surrefester er testet og godkjent

Tysse har testet og godkjent både surrefester og surrefestenes bolting til henger i alle modeller. Surrefester som er montert i stålskinner er godkjent for 600kg pr surrefeste. Det betyr at du alltid kan være trygg på at tingene dine er forsvarlig festet, så lenge du har gode nok stropper og benytter disse rett.

Vet du litt mer om hva du forventer av din kommende tilhenger nå? Kontakt din lokale Tysse-forhandler for en tilhengerprat!