Båthenger 6005 750kg

6005B03

Vi feirer 60 år med jubileumspris kr 19.990,- (pris 2023 kr 21.490,-)

Liten og lett båthenger med selvjusterende vugge til små båter inntil 17 fot

kr19 990,00
Bruksområde
Fritid
Tillatt totalvekt (kg)
750 kg
Nyttelast
580 kg
Egenvekt
170 kg
Båtlengde
17 ft
Bremser
Nei
Hjul
13" Helårsdekk
Total utvendig lengde
506 cm
Total utvendig bredde
159 cm
Total utvendig høyde
0 cm
Utenpåliggende hjul
Ja
Akslinger
1 Aksel
Demping
Torsjon
Understell
Skrudd ramme
Selvjusterende vugge
Ja
Ingen butikk valgt

Velg butikk for lagerstatus

Produktbeskrivelse

Vår lette båthenger er perfekt for små båter inntil 17 fot. Den har kjølruller som gir suveren støtte og reduserer slitasje på skrog og ruller. Med justerbar baugstøtte og pålitelig vinsj er båten trygg og enkel å håndtere. Selvjusterende vugge, utsvingbare lysbrett og hjulskjermer i plast gjør sjøsetting og opptrekking enklere, og solide stroppepunkter sikrer best mulig stropping av båten.

  • Selvjusterende vugge: Båthengeren er utstyrt med en vuggeløsning med tre kjølruller i midten som "henter" båten tidlig opp fra sjøen. Dette gir en svært enkel og trygg opphaling og sjøsetting av båt. Når båthengeren har en selvjusterende vugge, kan du enkelt håndtere opptrekk og sjøsetting alene. Armene på vuggen kan settes i flere posisjoner for best mulig vektbalanse og de massive gummihjulene gir gode rulleegenskaper. Med selvjusterende vugge blir båthåndteringen både enklere og sikrere.
  • Kjølruller med suverene rulleegenskaper: Vår båthenger har kjølruller laget av svært slitesterke materialer, med en skråkant som leder båten mot senteret av rullen. Dette reduserer slitasjen på både skrog og ruller, og sikrer god styring av båten. Korrosjonsbeskyttet hylse i kjølrullene samt bolter gir ekstra holdbarhet.
  • Forenkler bunnsmøring: Begrenset antall ruller gir båten støtte der behovet er størst, og gjør at du kommer lettere til når båten skal bunnsmøres.
  • Kraftig baugstøtte: Baugstøtten kan justeres både i høyde og lengderetning. Den er utstyrt med en massiv V-blokkstøtte som gir stabil støtte til båtens baug.
  • Pålitelig vinsj med automatisk brems: Vinsjen sikrer enkel inn- og utrulling av båndet. Båten står trygt selv om du slipper sveiven. Du kan også trekke ut båndet uten å sveive.
  • Utsvingbare lysbrett: Lysbrettene kan enkelt svinges til siden for å unngå skade på lyssystemet under opptrekking og sjøsetting av båten. Ingen behov for å demontere lysbrettene eller løsne kabler.
  • Hjulskjermer i plast: Hjulskjermene på våre båthengere er laget av plast for å eliminere skarpe kanter som kan skade båten under opptrekking og sjøsetting av båten.
  • Solide stroppepunkter: Med ulike skrogformer er det avgjørende med gode surrefestene på hengeren for å sikre optimal stropping av båten. Vår båthenger har solide stroppepunkter for dette formålet.

Brukerfordeler

Utsvingbare lysbrett

Utsvingbare lysbrett

Ved sjøsetting og opptrekk svinges lysbrettene enkelt ut til siden og fremover, og er montert slik at de vil ha god avstand både sjøvann og båtens skrog. Denne løsningen  beskytter lyssystemet og en slipper å demontere lysbrettene, og det er heller ikke behov å løsne lyskabel eller koble fra strøm. 

Baugstøtte

Baugstøtte

Kraftig og regulerbar baugstøtte med massiv V-blokkstøtte mot baug. Vår baugstøtte kan justeres både i høyde og lengderetning på båthengeren, og gir en sikker og pålitelig støtte til båtens baug.

Vinsj

Vinsj

Leveres med en pålitelig Golitath vinsj som har et innebygd sikkerhetssystem. Dette sikrer at båten holdes trygt på plass både under opphaling og sjøsetting. Vinsjen stopper automatisk hvis du slipper sveivhåndtaket. Båndlengde på 6 meter. Rask inn- og utrulling av bånd uten last. Det er viktig å merke seg at vinsjbåndet ikke skal brukes som lastsikring av båten; til dette må du bruke jekkestropper for å feste båten til tilhengeren. 

Stroppepunkt

Stroppepunkt

Tilhengeren er utstyr med to solide stroppepunkt på hver side av båthengeren. Løse surrefester kan kjøpes som ekstrautstyr. Disse kan ettermonteres på rammevanger og plasseres etter behov.

Hjulskjerm

Hjulskjerm

Hjulskjerm i plast gir ingen skarpe kanter som båt kan ta skade av. 

Ramme

Ramme

Rammen har innskyvbart drag som gir mulighet til å forkorte totallengde ved behov. Rammen består av dragrør som har dimensjon 60 mm x 80 mm og rammevanger med dimsjon 40 mm x 60 mm.

Selvjusterende vugge

Selvjusterende vugge

Med selvjusterende vugge slipper du manuell justering av ruller. Modellen er ustyrt med en vippevugge med tre kjølruller som løfter båten tidlig opp fra vannet. Selvjusterende vugge gir båten optimal støtte under hele opptrekk og sjøsetting, den gjør at båten alltid ligger bent og med støtte på sidene. Når båthengeren din er utstyrt med selvjusterende vugge vil en lett kunne betjene opptrekk og sjøsetting alene. Armene på vuggen kan settes i flere posisjoner for optimal vektbalanse.  Kjølruller har god skråkant inn mot senter på rull, for å gi god styring slik at båten sentrerer på rullen. Kjølrullen kan justeres både i høyde og i lengderetning.  Massive gummihjul med ribber på vuggen, gir gode rulleegenskaper samtidig som elastisiteten i ribbene hindrer for stor punktbelastning på skroget. Med massive hjul slipper en også risko for lekkasje slik en kan oppleve med luftfylte hjul. 

Kjølruller

Kjølruller

Kjølrullene har en skråkant som leder båten mot senteret av rullen, og er laget av svært slitesterke materialer. Kjølrullene har suverene rulleegenskaper og reduserer slitasjen på både skrog og ruller. Dette sikrer god styring av båten og reduserer fare for at båten sklir av kjølrullen. Kjølrullen kan justeres både i høyde og i lengderetning. Hylse i kjølruller samt bolter har god korrosjonsbeslyttelse. Tilhengeren er utstyrt med 4 kjølruller; 3 i vugge og 1 foran på drag.

Med eller uten brems

Med eller uten brems

Denne modellen leveres uten brems og er ideell for korte turer med mindre behov for høy totalvekt. Tilhengere uten brems har en maksimal totalvekt på 750 kg og kan kjøres i hastigheter opptil 80 km/t. Sjekk vognkortet på bilen din for å se hvor mye den kan trekke uten brems. Vær oppmerksom på at vekten som er oppgitt i vognkortet er den aktuelle vekten (egenvekt + last), noe som betyr at du kan kjøre en tilhenger med en totalvekt på 750 kg så lenge den aktuelle vekten ikke overstiger det bilen kan trekke.

13 pol støpsel

13 pol støpsel

Leveres med 13 polet støpsel, som gjør at tilhenger er utstyrt med både tåkelys og ryggelys. For å få utnyttet disse lysene, betinger det 13 polet kontakt på bil.

7 års garanti

7 års garanti

Når du kjøper tilhenger hos en av våre Tysse forhandlere skal du være trygg! Melder du inn din tilhenger vil du få totalt 7års garanti på din tilhengere. Dette innebærer at reklamasjonsrett varer i to år utover normal reklamasjonstid etter forbrukerkjøpsloven. Vilkår og retningslinjer for bruk av garantien leser du mer om her.

Gjelder forbrukerkjøp av Tysse tilhenger kjøpt etter 01.01.2024. Må meldes inn senest 6 måneder etter  kjøpsdato. 

Nesehjul

Nesehjul

Tilhenger er utstyrt med nesehjul som forenkler av- og påkobling av tilhenger. 

Støpselholder

Støpselholder

Unngå unødvendig slitasje på støpsel til lyskabelen. Plasser den i støpselholderen som er montert på draget på våre hengere. 

Miljøbilder

Miljøbilder

Båthenger 6005 750kg
Båthenger 6005 750kg
Båthenger 6005 750kg
Båthenger 6005 750kg
Båthenger 6005 750kg